Buddhalaisuus brittivankiloiden nopeiten kasvava uskonto

Posted: helmikuu 5, 2014 in Kaikki

Buddhalaiset muodostavat n. 0.3 prosenttia Englannin ja Walesin väestöstä, mutta vangeista 2% on buddhalaisia, joista käytännössä kaikki ovat kääntyneet vankilassa. Vuonna 1997 Britannian vankiloissa oli 226 buddhistia, mutta luku on lähes seitsemänkertaistunut kymmenessä vuodessa 1,737iin, mikä tekee buddhalaisuudesta ylivoimaisesti nopeimmin kasvavan uskonnon Englannin ja Walesin vankiloissa. Buddhisteja on Britannian vankiloissa enemmän kuin ateisteja, agnostikkoja ja hinduja yhteensä. Ainoastaan  kristittyjä (37 000 ilmoittanutta), uskontoaan ilmoittamottamat (24 000) ja muslimit (n. 10 000) on buddhalaisia enemmän. Buddhisteista 2/3 on valkoihoisia ja suurin osa buddhalaisiksi kääntyneistä kärsivät pitkiä tuomioita. Ensimmäisestä brittivankilaan rakennetusta buddhalaisesta pyhäköstä on tullut niin suosittu että sitä käyttävät meditointiin sekä vangit että vartijat.

Meditointi ja buddhalaisuus saattaa kasvattaa suosiotaan myös muiden maiden vankiloissa. Yhdysvaltojen vankiloiden kirjastoissa buddhalaisuuteen ja meditointiin liittyvät kirjat ovat kasvattaneet suosiotaan. Vuonna 2002 buddhalaiset tahot järjestivät meditointikursseja vangeille Alabamalaisessa vankilassa, joka oli yksi väkivaltaisimmista vankiloista Yhdysvalloissa. Vangit pitivät kursseista ja kursseihin osallistuneet tekivät kurssin jälkeen noin viidesosan vähemmän väkivaltaisia rikkeitä.

Lähteet
http://www.telegraph.co.uk/news/religion/5977093/Buddhism-is-fastest-growing-religion-in-English-jails-over-past-decade.html
http://newsone.com/1012765/meditation-class-helps-lower-violence-at-alabama-prison/

Suunnitelmissani on lukea kasa kirjoja buddhalaisuuteen liittyen ja lahjoittaa parhaimmat Suomen vankiloihin. En meditoi, enkä aio aloittaa enkä ole buddhalainen, joten jos olet lukenut aiheesta kirjoja ja uskot jonkin niistä olevan erityisen sopiva tähän tarkoitukseen ota yhteyttä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s